diensten
Erkend inboedel taxateur voor al uw inboedeltaxaties bij een erfenis, beneficiaire aanvaarding, scheiding, bedrijfsovername of ontruiming van een huurwoning. Binnen 24 uur de complete inboedel getaxeerd via uw eigen foto's of met onze taxateur bij u thuis.

DIENSTEN

Bel ons eerst even en ontvang gratis en vrijblijvend telefonisch advies. Samen bepalen welke opname het beste bij u past. Ga aan de slag en ontvang daarna makkelijk, snel en goedkoop de werkelijke waarde van elk item van de complete inboedel.

KIES EEN OPNAME


Voordat de taxateur het inboedeltaxatierapport uitwerkt, is de inboedel eerst volledig opgenomen. Dit kan de klant zelf doen of dit wordt door de taxateur gedaan. Wij hanteren drie verschillende opname varianten. Van opname via formulier tot de opname door de taxateur ter plaatse. Daartussen zit nog de opname via eigen foto's of film. Deze laatste dienst wordt in Nederland het meest gebruikt. Taxaties met foto's en film zijn altijd rechtsgeldig. De aangeleverde foto's en films worden door ons vijf jaar lang als officieel bewijsmateriaal in het archief bewaard.

In verband met Corona is deze dienst tijdelijk niet mogelijk.

Let op!

Wij taxeren de huidige dagwaarde van méér dan 10.000 verschillende inboedel voorwerpen. Voorwerpen met een (mogelijke) 'zeldzaamheidswaarde' zoals: kunst, antiek en lijfsieraden, vallen buiten het bereik van onze taxatie. Deze voorwerpen kunnen als stelpost (opgegeven waarde zonder afschrijving) worden opgenomen in het taxatierapport.


Inboedeltaxatierapport

Rechtsgeldige en schriftelijke

vastlegging van de inboedel.


GA NAAR VOORBEELD TAXATIERAPPORT »

1. OPNAME VIA FORMULIER


Vul zelf de basis voorwerpgegevens in en ontvang binnen 24 uur het officiële inboedeltaxatierapport


Instructies

 1. Vul hieronder het formulier met maximaal 100 invulregels in
 2. Wat is een invulregel? Elke invulregel bestaat uit drie onderdelen met daartussen een'#'. Vul altijd de invulregel op deze manier in: voorwerp#aankoopjaar#aankoopbedrag
  • Voorwerp; geef een korte bondige omschrijving van het te taxeren voorwerp. Bijvoorbeeld: 3-zitsbankstel (stof), bureau van opa (mahoniehout), blauwe kast (fineer) op de kinderkamer, etc. Geef hier eventueel ook aan van welk relevant materiaal het voorwerp is gemaakt (zoals een bankstel; stof, leer, leatherlook, eiken, losse kussens, etc).
  • Aankoopjaar; vul het jaar van aankoop in. Heeft u geen factuur meer of weet u het jaar niet meer, maak dan een inschatting van het aankoopjaar (notatie: JJJJ).
  • Aankoopbedrag; vul het totale aankoopbedrag in. Heeft u geen factuur meer of weet u het bedrag niet meer, maak dan een inschatting van het totale aankoopbedrag (notatie: alleen hele euro bedragen zonder valutateken).
 3. Vul op het formulier maximaal 100 regels in
 4. Klik op 'Verstuur'
 5. De taxateur taxeert elk voorwerp individueel en werkt dit uit in het inboedeltaxatierapport
 6. Binnen 24 uur ontvangt u het officiële inboedeltaxatierapport


Tarief

125 euro, inclusief btw.


Voorbeeld invulregels

Voorwerp#Aankoopjaar#Aankoopbedrag

 
 
 
 
 

Tip! Ideaal is het wanneer alle aankoopgegevens (aankoop-datum en -bedrag) voorhanden zijn. Echter de ervaring leert dat deze gegevens vaak niet meer beschikbaar zijn. Bij het ontbreken van deze gevens zal de taxateur een inschatting van deze aankoopgegevens maken. Geef tijdens het filmen een globale indicatie van de ouderdom van de gefilmde inboedel. Namens onze taxateurs alvast bedankt!

Ga naar WeTransfer.com

Verzend gratis uw grote film of foto bestanden via

2. OPNAME VIA

FOTO'S OF FILM


Dit is de makkelijkste manier om de inboedel rechtsgeldig vast te leggen. Film in circa 10 minuten uw complete inboedel. Loop al filmend door de woning alsof de taxateur achter u aanloopt en alles noteert. Vertel tijdens het filmen zoveel mogelijk over de inboedel. Hoe meer info, hoe beter de taxatie. Mail ons daarna uw digitale foto's of digitale films van de inboedel via onderstaande instructies. De taxateur verwerkt alle gegevens en maakt het inboedeltaxatierapport op.


Tip! Deze snelle en voordelige dienst wordt in Nederland het meest gebruikt bij een erfenis (beneficiaire aanvaarding), scheiding of bij een woningontruiming (door overlijden van de huurder). Taxaties met foto's en films zijn altijd rechtsgeldig. De aangeleverde foto's en films worden door ons vijf jaar lang als officieel bewijsmateriaal in het archief bewaard.


Instructies

 1. Maak met uw smartphone voldoende digitale foto's of digitale film van de te taxeren inboedel
 2. Open de 'Free' (gratis) versie op de website WeTransfer.com
 3. Vul in bij 'Email naar' film@boedeltaxateur.nl
 4. Vul in bij 'Je e-mailadres' uw eigen e-mailadres
 5. Vul in bij 'Bericht' de gewenste peildatum (als die anders is dan vandaag), opname adres, gegevens opdrachtgever, beschikbare aankoopgegevens en optioneel de ontvangen kortingscode
 6. Klik op '+ Voeg bestanden toe' om uw digitale foto's of meerdere digitale films (tot 2GB) toe te voegen
 7. Klik op de button 'Versturen'
 8. Binnen 24 uur ontvangt u van de taxateur een bevestiging per mail dat de foto's of films goed bruikbaar zijn. 
 9. De taxateur taxeert vervolgens achter z'n bureau elk voorwerp en werkt dit uit in het inboedeltaxatierapport
 10. Binnen 24 uur ontvangt u het officiële inboedeltaxatierapport


Tarief

175 euro, inclusief btw.


VERZEND UW FOTO'S OF FILMS VIA WETRANSFER.COM »


In verband met gevaar voor Corona besmetting is het niet langer toegestaan om te taxeren op locatie. Wij adviseren onze klanten derhalve een Coronaproof inboedel opname via foto's of film.

3. OPNAME VIA TAXATEUR AAN HUIS


Bestel de dienst 'opname via de taxateur aan huis' (mogelijk in heel Nederland) en ontvang na de opname binnen 24 uur het officiële rechtsgeldige inboedeltaxatierapport.


Instructies

Tijdens het taxatiebezoek maakt de taxateur, na een korte bespreking vooraf, een ronde door het huis. Het is raadzaam dat er iemand in de buurt is aan wie de taxateur desgewenst een paar vragen kan stellen. Na het taxatiebezoek wordt het rapport door de taxateur uitgewerkt. Uiteraard behandelen wij iedere taxatie discreet en integer.


Informeer naar deze dienst via info@boedeltaxateur.nl, geef daarbij aan in welke plaats de opname moet plaatsvinden. Vergeet niet uw telefoonnummer - en eventueel uwkortingscode - toe te voegen. Wij mailen u binnen 24 uur een vrijblijvende offerte met prijsopgaaf.


Tarief

395 euro inclusief btw, exclusief reiskosten €0,39 p/km gerekend voor een enkele reis vanaf centrum Den Haag.  Bereken zelf de reiskosten »


OFFERTE AANVRAGEN »


KORTINGSCODE

Onze vaste zakelijke partners krijgen van ons een kortingscode (tot 30% korting) voor hun klanten. Vraag onze kortingscode bij uw advocaat, mediator, notaris, rechter, scheidingsbemiddelaar, verzekering tussenpersoon of verzekeraar.


Met de kortingscode is de hoogte van uw korting afhankelijk van de gekozen dienst:


 1. opname via formulier is 30% korting. Van €125 voor €87,50
 2. opname via eigen foto's is 20% korting. Van €175 voor €140
 3. opname via taxateur is 10% korting. Van €395 voor €355,50


Alle bedragen zijn inclusief btw. De kortingscode is overigens niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.


Heeft u al een kortingscode? Vermeld dan bij uw aanmelding voor een inboedeltaxatie duidelijk uw kortingscode. Heeft u nog geen kortingscode? Vraag er dan één aan uw adviseur, of laat hem of haar bij ons een kortingscode via e-mail opvragen? 


KORTINGSCODE AANVRAGEN »
DIENSTEN        TAXEREN        FAQ        CONTACT        KORTINGSCODE        PRIVACY © 2005 - 2021  BoedelTaxateur