diensten

DIENSTEN

Bel ons eerst even en ontvang gratis telefonisch advies. Samen bepalen wij vrijblijvend welke opname het beste bij u past. Ga aan de slag en ontvang daarna makkelijk, snel en voordelig de huidige waarde van elk item van de complete inboedel.

KIES EEN OPNAME


Voordat de taxateur het inboedeltaxatierapport uitwerkt, is de inboedel eerst volledig opgenomen. Dit kan de klant zelf doen of dit wordt door de taxateur gedaan. Wij hanteren drie verschillende opname varianten. Van opname via formulier tot de opname via taxateur. Daartussen zit nog de opname via smartphone. Deze laatste dienst wordt in Nederland het meest gebruikt. Alle taxaties zijn altijd rechtsgeldig. De aangeleverde gegevens bewaren wij vijf jaar lang als officieel bewijsmateriaal in ons archief.

Let op!

Wij taxeren de huidige dagwaarde van méér dan 10.000 verschillende inboedel voorwerpen. Voorwerpen met een (mogelijke) 'zeldzaamheidswaarde' zoals: kunst, antiek en lijfsieraden, vallen buiten het bereik van onze taxatie. Deze voorwerpen kunnen als stelpost (opgegeven waarde zonder afschrijving) worden opgenomen in het taxatierapport.


Inboedeltaxatierapport

Rechtsgeldige en schriftelijke

vastlegging van de inboedel.


GA NAAR VOORBEELD TAXATIERAPPORT »

1. OPNAME VIA FORMULIER


Vul zelf de basis voorwerpgegevens in en ontvang binnen 24 uur het officiële inboedeltaxatierapport


Instructies

 1. Vul hieronder het formulier met maximaal 100 invulregels in
 2. Wat is een invulregel? Elke invulregel bestaat uit drie onderdelen met daartussen een'#'. Vul altijd de invulregel op deze manier in: voorwerp#aankoopjaar#aankoopbedrag
  • Voorwerp; geef een korte bondige omschrijving van het te taxeren voorwerp. Bijvoorbeeld: 3-zitsbankstel (stof), bureau van opa (mahoniehout), blauwe kast (fineer) op de kinderkamer, etc. Geef hier eventueel ook aan van welk relevant materiaal het voorwerp is gemaakt (zoals een bankstel; stof, leer, leatherlook, eiken, losse kussens, etc).
  • Aankoopjaar; vul het jaar van aankoop in. Heeft u geen factuur meer of weet u het jaar niet meer, maak dan een inschatting van het aankoopjaar (notatie: JJJJ).
  • Aankoopbedrag; vul het totale aankoopbedrag in. Heeft u geen factuur meer of weet u het bedrag niet meer, maak dan een inschatting van het totale aankoopbedrag (notatie: alleen hele euro bedragen zonder valutateken).
 3. Vul op het formulier maximaal 100 regels in
 4. Klik op 'Verstuur'
 5. De taxateur taxeert elk voorwerp individueel en werkt dit uit in het inboedeltaxatierapport
 6. Binnen 24 uur ontvangt u het officiële inboedeltaxatierapport


Tarief

75 euro, inclusief btw.


Voorbeeld invulregels

Voorwerp#Aankoopjaar#Aankoopbedrag

 
 
 
 
 

Tip! Ideaal is het wanneer alle aankoopgegevens (aankoop-datum en -bedrag) voorhanden zijn. Echter de ervaring leert dat deze gegevens vaak niet meer beschikbaar zijn. Bij het ontbreken van deze gegevens, zal de taxateur een inschatting maken van de ouderdom van elk voorwerp om vervolgens via onze zeer uitgebreide database een aankoopbedrag te bepalen. Probeer altijd tijdens het filmen een globale indicatie van de ouderdom te geven van de te taxeren inboedel. Namens onze taxateurs alvast bedankt!

Ga naar WeTransfer.com

Verzend gratis uw grote film of foto bestanden via

2. OPNAME VIA SMARTPHONE


Dit is de makkelijkste manier om de inboedel rechtsgeldig vast te leggen. Film in circa 15 minuten uw complete inboedel. Loop al filmend door de woning alsof de taxateur achter u aanloopt en alles noteert. Vertel tijdens het filmen zoveel mogelijk over de inboedel. Hoe meer info, hoe beter de taxatie. Mail ons daarna uw digitale foto's of digitale films van de inboedel via onderstaande instructies. De taxateur bekijkt de foto's of films, verwerkt alle gegevens en maakt het inboedeltaxatierapport op.


Tip! Deze snelle en voordelige dienst wordt in Nederland het meest gebruikt bij een erfenis (beneficiaire aanvaarding), scheiding of bij een woningontruiming. Taxaties met foto's en films zijn altijd rechtsgeldig. De aangeleverde foto's en films bewaren wij vijf jaar lang als officieel bewijsmateriaal in ons archief.


Instructies

 1. Maak met uw smartphone voldoende digitale foto's of films van de te taxeren inboedel. Meer uitleg nodig? Bel even Andre van der Goot (zelfstandig taxateur roerende goederen) op nummer 06-18798640.
 2. Open de 'Free' (gratis) versie op de website WeTransfer.com
 3. Vul in bij 'Email naar' film@boedeltaxateur.nl
 4. Vul in bij 'Je e-mailadres' uw eigen e-mailadres
 5. Vul in bij 'Bericht' de gewenste peildatum (als die anders is dan vandaag), opname adres, gegevens opdrachtgever, beschikbare aankoopgegevens en optioneel de ontvangen kortingscode
 6. Klik op '+ Voeg bestanden toe' om uw digitale foto's of meerdere digitale films (tot 2GB) toe te voegen
 7. Klik op de button 'Versturen'
 8. Binnen 24 uur ontvangt u van de taxateur een bevestiging per mail dat de foto's of films goed bruikbaar zijn. 
 9. De taxateur taxeert vervolgens achter z'n bureau elk voorwerp en werkt dit uit in het inboedeltaxatierapport
 10. Binnen 24 uur ontvangt u het officiële inboedeltaxatierapport


Tarief

175 euro, inclusief btw.


VERZEND UW FOTO'S OF FILMS VIA WETRANSFER.COM »


3. OPNAME VIA TAXATEUR


De taxateur komt gewoon online naar uw huiskamer toe en realiseert samen met u en uw smartphone live de opname van uw inboedel. Via een live ZOOM (free versie) videogesprek op uw smartphone verzorgt de taxateur interactief de opname van de inboedel. De hele ZOOM sessie wordt door ons middels beeldregistratie opgenomen, hierdoor kan de taxateur deze later nog eens rustig terugkijken. De opgenomen beeldregistratie van de ZOOM sessie bewaren wij vijf jaar lang als officieel bewijsmateriaal in ons archief. Na de opname ontvangt u binnen 24 uur het officiële rechtsgeldige inboedeltaxatierapport.


Instructies

Vooraf plannen wij een ZOOM live-online-opname-afspraak. Wij mailen de ZOOM link een paar minuten voor het afgesproken tijdstip. Wij leggen de werkwijze zorgvuldig en stap voor stap uit, live vanachter het bureau vanuit ons online kantoor in Den Haag. Iedereen met een smartphone kan meedoen. Wij garanderen u een relaxed resultaat en we passen ons aan op het tempo van de opdrachtgever. Via de live verbinding stelt u of de taxateur de vragen. Samen met de taxateur maakt u live een ronde door het huis. Na het live online taxatiebezoek werkt de taxateur binnen 24 uur het inboedeltaxatierapport uit. Uiteraard behandelen wij iedere taxatie discreet en integer.


Tarief

275 euro inclusief btw.VRAAG EEN LIVE-ONLINE-OPNAME AAN »


Tip!

 • Overleg live met de taxateur
 • Altijd de complete inboedel correct getaxeerd
 • Géén reiskosten, dus veel voordeliger
 • De opgenomen beeldregistratie van de ZOOM sessie bewaren wij 5 jaar lang als officieel bewijsmateriaal in ons archief
 • Ideaal voor inboedel in het buitenland

KORTINGSCODE

Onze vaste zakelijke partners krijgen van ons een kortingscode (tot 30% korting) voor hun klanten. Vraag onze kortingscode bij uw advocaat, mediator, notaris, rechter, scheidingsbemiddelaar, verzekering tussenpersoon of verzekeraar.


Met de kortingscode is de hoogte van uw korting afhankelijk van de gekozen dienst:


 1. opname via formulier is 30% korting. Van €75 voor €52,50
 2. opname via smartphone is 20% korting. Van €175 voor €140
 3. opname via taxateur is 10% korting. Van €275 voor €247,50


Alle bedragen zijn inclusief btw. De kortingscode is overigens niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.


Heeft u al een kortingscode? Vermeld dan bij uw aanmelding voor een inboedeltaxatie duidelijk uw kortingscode. Heeft u nog geen kortingscode? Vraag er dan één aan uw adviseur, of laat hem of haar bij ons een kortingscode via e-mail opvragen? 


KORTINGSCODE AANVRAGEN »
DIENSTEN        TAXEREN        FAQ        CONTACT        KORTINGSCODE        PRIVACY © 2005 - 2021  BoedelTaxateur