Direct bestellen

Film de inboedel met jouw smartphone

Door jouw actieve rol bij het taxeren van de inboedel bespaar je honderden euro's aan taxatiekosten. Omdat jij de inboedel zelf op film of foto vastlegt, kunnen wij ons erkende inboedeltaxatierapport al leveren voor slechts €175 incl. btw.

  Wil je eerst persoonlijk overleg met een taxateur? Bel 06 187 98 640

   Opname met jouw eigen smartphone

   Onze taxateur bekijkt, beoordeelt en taxeert alle voorwerpen via aangeleverde smartphone filmpjes of foto's. De taxateur kan jouw filmpjes voor- en achteruitspoelen, pauzeren en de beelden vergroten. Kortom de taxateur kan jouw inboedel ongehinderd bekijken en dus veel beter beoordelen. Loop met jouw eigen smartphone filmend door de woning - alsof de taxateur achter je aanloopt - en vertel tijdens het filmen zoveel mogelijk over de verschillende items van de inboedel (globale ouderdom en eventueel de aankoopprijs). De taxateur noteert alles wat goed zichtbaar is op de filmpjes.


   In Nederland (en in Nederlandstalig België) wordt deze snelle en voordelige taxatiedienst het meest gebruikt bij een erfenis (beneficiaire aanvaarding), scheiding of bij een woningontruiming. Taxaties met foto's en films zijn altijd rechtsgeldig. De aangeleverde foto's en films bewaren wij voor jou vijf jaar als bewijsmateriaal in ons archief.


   Als de filmpjes klaar zijn, mail ze dan via onderstaande aanlever instructies. De taxateur bekijkt de foto's of films, stuurt een ontvangstbevestiging, verwerkt alle gegevens, taxeert alle items en maakt het inboedeltaxatierapport op.   Tip! Ideaal is het wanneer alle aankoopgegevens (aankoop-datum en -bedrag) voorhanden zijn en jij deze gegevens kan melden tijdens het filmen. Wij snappen dat deze gegevens niet altijd meer beschikbaar zijn. Bij het ontbreken van deze gegevens, zal de taxateur een inschatting maken van de ouderdom van elk voorwerp en via onze database met voorwerpen een actuele dagwaarde bepalen. Probeer wel altijd tijdens het filmen een globale indicatie te geven van de ouderdom van de te taxeren goederen. Namens onze taxateurs alvast bedankt!

   Aanlever instructies

   Aanlever instructies (Lees vóóraf goed door!)

   1. Maak met je smartphone voldoende digitale foto's of films van de te taxeren inboedel.
   2. Open de (gratis) website WeTransfer.com. Klik op '+ Upload bestanden' om jouw digitale foto's of digitale films (tot 2GB) gratis toe te voegen. Vul in bij 'Bericht' extra informatie zoals: de gewenste peildatum, opname adres en telefoonnummer. Vul in bij 'email naar' film@boedeltaxateur.nl. Klik op de button 'Versturen'
   3. De taxateur bekijkt je aangeleverde films en mailt dezelfde dag een ontvangstbevestiging terug.
   4. Daarna taxeert de taxateur elk voorwerp op dagwaarde en verwerkt dit in het inboedeltaxatierapport
   5. Binnen 24 uur ontvang je het officiële inboedeltaxatierapport


   Wil je eerst advies van een expert?

   Zelfstandig taxateur roerende zaken André van der Goot helpt je bij vragen over de opname van jouw inboedel. Neem even contact op via +31 (0)6 187 98 640.


   Tarief (inboedeltaxatie complete inboedel)

   Door jouw actieve rol bij de opname van de inboedel brengen wij jou geen prijzige reiskosten in rekening en zijn wij mede daarom honderden euro's voordeliger t.o.v. andere taxatiebureaus. Ons vaste tarief is 175 euro inclusief btw.


   De factuur ontvang je als het inboedeltaxatierapport klaar ligt voor verzending.